Search
Search Open/Close
Open/Close Header Details

Learn Tennis

Υψηλό επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών, μέσα από ένα προσεκτικά δομημένο σύστημα
εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης.

Περισσότερα
image
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

My Academy | Ακαδημία Τένις Salonica

Ακαδημία τένις στα πρότυπα, τη μεθοδολογία και το πρόγραμμα της ITF.

ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ, ΤΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ
& ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ITF

H ακαδημία μας αποτελεί την τενιστική κοιτίδα ενός χώρου με ιστορία τεσσάρων δεκαετιών στο χώρο του τένις μιας και το Salonica Tennis Club, πρωταγωνιστεί στα τενιστικά δρώμενα της πόλης μας από το 1980. Η μακρόχρονη ιστορία του χώρου αριθμεί πλήθος διοργανώσεων, μεταξύ των οποίων πολυάριθμα τουρνουά σε Ελληνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, όπως τουρνουά της ITF και τουρνουά Davis Cup, Πανελλήνιους Αγώνες Ε1 κ.α., ενώ δεν είναι τυχαίο ότι η PTR έχει επιλέξει το Salonica Tennis Club για την πραγματοποίηση σημαντικών προπονητικών σεμιναρίων.

Εκμάθηση Τένις

Υπό την καθοδήγηση του Δημοσθένη Τοπάλη, αναγνωρισμένου αθλητή με τεράστια εμπειρία και εξαιρετικές διακρίσεις.

Open/Close

Θεωρία & Αθλητικό Ήθος

Η ακαδημία τένις My Academy δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εμβάθυνση στα μυστικά του αθλήματος καθώς και στην καλλιέργεια αθλητικού ήθους από τις μικρές ακόμα ηλικίες.

Open/Close

Προπονητικό Team του Salonica Tennis Club

Το σύνολο της ομάδας των προπονητών που έρχονται σε επαφή με τα παιδιά σας, φέρουν ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης και έχουν πλήρη επίγνωση της σημασίας της αποστολής που τους έχει ανατεθεί. Άλλωστε, πέρα από τις τεχνικές γνώσεις τους στην προπονητική, ο χαρακτήρας και η ευαισθησία τους σε αυτό το σημείο αποτέλεσαν το τελικό κριτήριο για την επιλογή τους. Το προπονητικό team απαρτίζεται από τους:

Ο Δημοσθένης Τοπάλης

Δημοσθένης Τοπάλης

Υπεύθυνος Προγραμμάτων

βιογραφικό
Η Ιωάννα Κοτίνη

Ιωάννα Κοτίνη

Απόφοιτη Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΑΠΘ με Ειδικότητα Τένις

βιογραφικό
Ο Λάζαρος Καρπούζης

Λάζαρος Καρπούζης

Απόφοιτος Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΔΠΘ με Ειδικότητα Τένις

βιογραφικό
Ο Πέτρος Γαρέφης

Πέτρος Γαρέφης

Διπλωματούχος Προπονητής Τένις

βιογραφικό
 • Πρόγραμμα
 • Εξοπλισμός
 • Γονείς
 • Κανονισμός
 • Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα Σπουδών My Academy 2022-2023

Σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα σπουδών της my academy για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 έχει ως εξής:

 • 1-30 Σεπτεμβρίου: Έναρξη της Ακαδημίας Τένις και γνωριμία για τους αρχάριους μαθητές-επανασύνδεση για τους προχωρημένους μαθητές με το άθλημα του τένις.
 • 1-31 Οκτωβρίου: Μήνας εκμάθησης και τελειοποίησης της τεχνικής του forehand.
 • 1-30 Νοεμβρίου: Μήνας εκμάθησης και τελειοποίησης της τεχνικής του backhand.
 • 1-31 Δεκεμβρίου: Μήνας εκμάθησης των κανονισμών του τένις.
 • 1-31 Ιανουαρίου: Μήνας εκμάθησης και τελειοποίησης της τεχνικής του volley.
 • 1-28 Φεβρουαρίου: Μήνας εκμάθησης και τελειοποίησης της τεχνικής του serve.
 • 1-31 Μαρτίου: Μήνας εκμάθησης και τελειοποίησης της τεχνικής του smash.
 • 1-30 Απριλίου: Μήνας εκμάθησης και τελειοποίησης της τεχνικής του slice.
 • 1-31 Μαΐου: Αγωνιστικός μήνας - συναντήσεις με άλλους ομίλους.
 • 1-15 Ιουνίου: Τελειοποίηση όλων των χτυπημάτων που διδαχτήκαν.

Εξοπλισμός Παιδιών

Για τα παιδιά που ξεκινούν το τέννις, οποιαδήποτε αθλητική περιβολή (αποφύγετε τα μάλλινα ρούχα) και μια ρακέτα junior καλύπτουν τις ανάγκες τους. Καλό είναι να συμβουλευθείτε τον υπεύθυνο προπονητή ώστε να γίνει η σωστή επιλογή σε ότι αφορά τις διαστάσεις της ρακέτας. Κάθε παιδί θα πρέπει να έρχεται στην προπόνηση έχοντας μαζί του τα εξής:

 • Μισό λίτρο νερό (ώστε να το έχει διαθέσιμο ανα πάσα στιγμή και όχι μόνο στο διάλειμμα)
 • Καπέλο για τον καλοκαιρινό ήλιο
 • Καπέλο ή σκούφο για τις κρύες μέρες του χειμώνα
 • Μια μπλούζα για να αλλάξει στο τέλος της προπόνησης

Γιατί softballs και midballs για τα μικρότερα παιδιά;

Η ακαδημία μας χρησιμοποιεί μπάλλες με χαμηλή αναπήδηση (softballs, midballs) και μικρότερες διαστάσεις γηπέδου εδώ και τέσσερα χρόνια.

Κεντρική ιδέα αυτής της μεθόδου εκμάθησης είναι ότι το τέννις έχει ενδιαφέρον μόνο για όποιον μπορεί να ανταλλάσει μπαλιές (rally). Αυτό όμως είναι αδύνατον για τα παιδιά όταν παίζουν σε γήπεδο με διαστάσεις για ενήλικες χρησιμοποιώντας κανονικές μπάλες. Ακόμα και αν κάποια παιδιά το καταφέρνουν, αυτό γίνεται με σοβαρές αστοχίες ως προς το σημείο επαφής με τη μπάλα. Όμως, όλοι οι προπονητές γνωρίζουν ότι η σωστή τεχνική χτίζεται με βάση την επαφή με τη μπάλα στο σωστό σημείο. Συνεπώς, η χρήση των σωστών διαστάσεων γηπέδου και της σωστής μπάλας με χαμηλή πίεση είναι δύο μέσα που επιταχύνουν την εκμάθηση, ενώ την κάνουν και πιό ευχάριστη.

Το καλοκαίρι του 2010 η Διεθνής Ομοσποδία Αντισφαίρισης (International Tennis Federation, ITF) αποφάσισε οτι όλα τα παγκόσμια πρωταθλήματα για ηλικίες κάτω των 10 ετών θα γίνονται σε γήπεδα με διαστάσεις μικρότερες του κανονικού και με μπάλες με χαμηλή αναπήδηση (softballs και midballs).

Γονείς

Οι γονείς παρακαλούνται:

 • να ενημερώνουν τηλεφωνικά τον υπεύθυνο προπονητή:
  1. σε περίπτωση προγραμματισμένης απουσίας του παιδιού από την προπόνηση, από την προηγούμενη μέρα.
  2. σε περίπτωση έκτακτης απουσίας του παιδιού από την προπόνηση: έως τις 13:00 το μεσημέρι.
 • να συμβουλεύονται τον υπεύθυνο προπονητή για τυχόν ανάγκη αλλαγής της ρακέτας του παιδιού, αλλά και γενικότερα για θέματα αρτιότητας και καταλληλότητας του εξοπλισμού του παιδιού.
 • να μεριμνούν ώστε τα παιδιά να προπονούνται με κατάλληλα παπούτσια για την αποφυγή τυχόν τραυματισμών. Να έχουν επιπλέον μαζί τους ένα δεύτερο σετ ρούχων καθ’ όλη τη διάρκεια της προπονητικής χρονιάς καθώς και καπέλο & αντηλιακό το καλοκαίρι.

Αξιολόγηση της Προόδου των Παιδιών & Ενημέρωση Γονέων

Οι γονείς / κηδεμόνες θα λαμβάνουν γραπτή παραμετροποιημένη αξιολόγηση της προόδου των παιδιών τον Ιούνιο. Κατά τη διάρκεια της προπονητικής χρονιάς, θα μπορούν να ενημερώνονται απευθείας από τους προπονητές πριν / μετά τις ώρες των προπονήσεων.

Κανονισμός Λειτουργίας Ακαδημίας

 1. Οι γονείς έχουν την ευθύνη της μεταφοράς των παιδιών τους προς και από τις εγκαταστάσεις του Salonica Tennis Club.
 2. Oι γονείς έχουν την ευθύνη για την κόσμια συμπεριφορά των παιδιών πριν και μετά την προπόνηση.
 3. Το προπονητικό πρόγραμμα της ακαδημίας μας περιλαμβάνει 2 εβδομαδιαίες προπονήσεις διάρκειας μιας ώρας, σε κλειστά groups, με τη συμμετοχή μέχρι 5 παιδιών.
 4. Η κατανομή των παιδιών σε groups γίνεται αποκλειστικά από τους προπονητές της ακαδημίας μας και πάντα ανάλογα με το επίπεδο των παιδιών. Αυτό στοχεύει στο να αποκομίζουν τα παιδιά τα μέγιστα δυνατά οφέλη από την προπόνηση και να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ατομική αλλά και συλλογική τους πρόοδος.
 5. Σε περίπτωση που ο καιρός δεν επιτρέπει την προπόνηση σε εξωτερικό χώρο, οι προπονητές φροντίζουν για την εκπαίδευση των παιδιών σε κλειστή αίθουσα, με εναλλακτικές δραστηριότητες σχετικές με το tennis (στοχευμένη γυμναστική, θεωρία του αθλήματος, προβολή & ανάλυση video κ.α.), ώστε να μη "χάνεται" καμία διδακτική ώρα. (Κατά την τυχόν παραμονή των παιδιών σε κλειστό χώρο θα τηρούνται απαρέγκλιτα τα εκάστοτε υγειονομικά πρωτόκολλα και οι οδηγίες για την COVID-19)
 6. Η προσέλευση των παιδιών στα γήπεδα θα πρέπει να γίνεται 5 λεπτά πριν την έναρξη της προπόνησης, για να διασφαλίζεται η ομαλή και ολοκληρωμένη διεξαγωγή του μαθήματος και να υπάρχει χρόνος για το απαραίτητο "ζέσταμα", προς αποφυγή τραυματισμών.
 7. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των ιδιαιτέρων μαθημάτων δεν επιτρέπεται η καθυστερημένη είσοδος των παιδιών στα γήπεδα, εκτός εάν συναινεί ο υπεύθυνος προπονητής.
 8. Υπεύθυνοι για την κατάρτιση του προπονητικού προγράμματος (μέρες & ώρες προπονήσεων) και για τον σχεδιασμό του (διδασκόμενα "χτυπήματα", τεχνικές & χρονοδιάγραμμα αυτών) είναι ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων και οι προπονητές της ακαδημίας.
 9. Κατά τις παρακάτω επίσημες αργίες δεν θα πραγματοποιηθούν οι προπονήσεις :
  • 28η Οκτωβρίου 2022, Εθνική Γιορτή
  • 25 Δεκεμβρίου 2022, Χριστούγεννα
  • 2 Ιανουαρίου 2023, Δεύτερη μέρα του χρόνου
  • 6 Ιανουαρίου 2023, Θεοφάνεια
  • Καθαρά Δευτέρα 2023 (27 Φεβρουαρίου)
  • 25η Μαρτίου 2023, Εθνική & Θρησκευτική γιορτή
  • Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο 2023 (14 Απριλίου)
  • Κυριακή & Δευτέρα του Πάσχα 2023 (16 & 17 Απριλίου)
  • 1η Μαϊου 2023, αργία Πρωτομαγιάς (Δευτέρα)

Εκδηλώσεις

για την τενιστική μας ακαδημία έχουμε ήδη σχεδιάσει τα παρακάτω camps:

Εκδηλώσεις της My Academy 2022 - 2023

 • Ετήσια κοπή Βασιλόπιτας & Νew Year Party
 • Τουρνουά Μασκέ κατά τη διάρκεια της Αποκριάς
 • "Goodbye" Party στο τέλος της προπονητικής περιόδου

Εσωτερικά Τουρνουά και Φιλικές Συναντήσεις με Άλλους Ομίλους

Η ακαδημία μας στο πλαίσιο της έκθεσης των παιδιών σε συνθήκες αγώνων αλλά και με στόχο την ενίσχυση του αθλητικού κινήτρου τους, θα πραγματοποιήσει 2 εσωτερικά τουρνουά, με δωρεάν συμμετοχή όλων των παιδιών. Θα πραγματοποιηθούν επίσης φιλικές συναντήσεις με άλλους ομίλους της πόλης μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η πραγματοποίηση των παραπάνω εκδηλώσεων και τουρνουά / συναντήσεων θα εξαρτηθεί από τις ισχύουσες για τις αντίστοιχες περιόδους οδηγίες & υγειονομικές διατάξεις για την Covid–19. Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Για τη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής προστασίας από τον COVID 19, όλες οι εγκαταστάσεις του Salonica Tennis Club απολυμαίνονται σε τακτική βάση από την εταιρεία ASPEN.

Οι εγκαταστάσεις του Salonica Tennis Club προστατεύονται με φύλαξη από την εταιρεία Global Security (με παρουσία φύλακα & αυτοκινήτου της εταιρείας), ώστε μικροί και μεγάλοι να απολαμβάνουν με ασφάλεια το χρόνο τους στον χώρο μας.

231 047 2669

Back To Top